hpotsa
touhuotsake
shyyskuun ploki
timmikuun ploki hulmukuun ploki maaniskuun ploki puhtikuun ploki dokukuun ploki klesakuun ploki rakakuun ploki ilokuun ploki shyyskuun ploki mokakuun ploki harraskuun ploki joulukuun ploki

- SHYYSKUUN PLOKI : VIEKAS VALTIOVARAINMINISTERI, OSA 2-

Faabelit ja kertomukset ovelasta valtiovarainministeristä ovat ikivanhoja. Egyptiläiset tunsivat viekkaan käärmeen Ahnektonin. Kreikkalaisilla vastaava oli luihu korppikotka Itarus ja roomalaisilla kettumainen Nullimus Pihimus. Nämä seuraavatkin tarinat juonikkaasta valtiovarainministeristä ovat kaukaa viime vuosituhannelta ja niiden tekijät ovat jo aikoja sitten kadonneet historian hämäriin.

otsa2
Kilpikonna, Etana ja Valtiovarainministeri

etana, Kilpikonna ja Valtiovarainministeri pelasivat korttia, sököä. Kaikki olivat voittaneet tasaisesti, mutta rahat olivat vain jostakin kumman syystä valuneet Valtiovarainministerin puoleiseen päätyyn.
No, se ei ole olennaisinta tässä tarinassa, sillä räikeimmäksi epäkohdaksi muodostu viinan vähyys. Olihan sitä vielä muutama pullo (etenkin Valtiovarainministerillä), mutta lisää tarvittaisiin kuitenkin - kaiken varalta.
Palkkanauhoja vertailemalla päädyttiin siihen, että - yllätys, yllätys - Valtiovarainministeri kävisi hakemassa uuden lastin. Pian selvisi syykin, sillä sen koommin eivät Etana ja Kilpikonna nähneet rahojaan. Viinasta puhumattakaan.

Pankinjohtaja, Juristi ja Valtiovarainministeri
pankinjohtaja, Juristi ja Valtiovarainministeri - tässä kertomuksessa kaikki eri henkilöitä, mutta kumminkin hyviä kavereita keskenään - kisasivat leikkimielisesti siitä, kuka heistä olisi aihettanut Suomelle suurimman laskun.
kuva5
Juristi kertoi pilsneriä siemaillen, että hän oli käärinyt muutamia miljoonia eräissä valtionyhtiöiden konkursseissa.
A-olutta ryystävä Pankinjohtaja oli nauraa Juristin alas loistohuvilan terassilta. Hänen laskujensa loppusummat pyörivät sentään miljardeissa.
Samalla hetkellä kun Pankinjohtaja lopetti oman repliikkinsä, napsautti Valtiovarainministeri sekunttikellonsa pysähdyksiin ja ilmoitti kuinka paljon lisää Suomi oli velkaantunut ulkomaisille luotonantajille sinäkin aikana, kun Juristi ja Pankinjohtaja olivat elämöineet mokomista aikaansaannoksistaan.
Jurist ja Pankinjohtaja esittivät kyllä jyrkän vastalauseen siitä, että eihän se kaikki ollut Valtiovarainministerin ansiota, mutta Valtiovarainministeri oli siinä vaiheessa niin ympäripäissään, ettei tehnyt mitään eroa omien ja valtion rahojen välillä.

Punkki, Syöpäläinen ja Valtiovarainministeri
punkki, Syöpäläinen ja Valtiovarainministeri kohtasivat polulla ja tietenkin tuli puheenaiheeksi, kuka heistä oli  paras verenimijä.
Syöpäläinen kertoi laveasti valehdellen kuinka monta litraa olikaan tullut elämänsä aikana imeskelleeksi.
Samoin teki Punkki - luonnollisestikin vain moninkertaistaen imusaavutuksensa.
kuva6
Tähän asti täysin hiljaa ollut Valtiovarainministeri avasi nyt suunsa ja teki Punkille ja Syöpäläiselle selväksi paljonko näiden olisi luovutettava pakkoveriä imetyistä verituloistaan.
Punkin ja Syöpäläisen oli pakko myöntää, että Valtiovarainministeri oli paras.

Pakana, Uskovainen ja Valtiovarainministeri
lopuksi yksi harvinaisempi tarina: Pakana, Uskovainen ja Valtiovarainministeri olivat Pietarin porteilla taivaaseen pyrkimässä - jopa siis Pakanakin, vaikka oli eläessään ollut niin pollea. P.Pietari tutki tulokkaita ja kysyi miksi kunkin oli mielestään päästävä nautiskelemaan taivaan riemuista.
Pakana painoi päänsä alas ja oli aidosti katuvainen. Hän syytti väärää informaatiota siitä, että hän oli oli rypenyt synnissä maan päällä. Pietari punoi päätään. "Liian myöhään, liian myöhään", hän sanoi ja antoi piletin helvettiin.
Sitten tuli vuoroon Uskovainen, jolla ei ollut edellisen kaltaisia ongelmia. Päinvastoin, hän oli viettänyt mitä hurskainta elämää, mistä hän ei unohtanut mainita P.Pietarille. Mutta ei, ei päässyt hänkään taivaaseen. Syy ei ollut hänessä, vaan taivaassa, joka oli näin parhaana sesonkiaikana aivan tupaten täynnä. Ei siis muuta kuin helvettiin hänkin.
Nyt oli vuorossa kiltisti vuoroaan odottanut Valtiovarainministeri. Hänelle portit avautuivat ja vieläpä sepposen selälleen. Miksikö? Sitä emme tiede - valtiovarainministeriöstä tarinan kertoja vain sai tällaiset ohjeet.
7kuvaarmaspotret
A.Paskiainen
Valtionvaratonministeri

 Armaksen Plokiarkisto:
timmikuun ploki hulmukuun ploki maaniskuun ploki puhtikuun ploki dokukuun ploki klesakuun ploki rakakuun ploki ilokuun ploki shyyskuun ploki mokakuun ploki harraskuun ploki joulukuun ploki


h albumit
HEMMO P
ALBUMIT

punakirja
PUNAINEN
KIRJA

ploki
PASKIAISEN
PLOKI

juttu
PASKIAISEN
JUTTULOORA

räyhä
ALIK.
RÄYHÄLÄ

touho
ARMAS-SEDÄN
TOUHUTARHA

muut
MUUT
MUUThemmopaskiainen AVE