hpotsa
plokiotsake
klesakuun ploki
timmikuun ploki hulmukuun ploki maaniskuun ploki puhtikuun ploki dokukuun ploki klesakuun ploki rakakuun ploki ilokuun ploki shyyskuun ploki mokakuun ploki harraskuun ploki joulukuun ploki

- KESÄKIRJAT-SARJA : KESÄTIEDETTÄ KEVYESTI 1 -

Viihdettä tieteellä vai tiedettä viihteellä, kas siinäpä kysymys kun Kesäkirjat-sarjan esittelyvuorossa ovat opukset, jotka kuuluvat kategoriaan tieteelliset viihdekirjat tai viihteelliset tiedekirjat. Miten kukin asiaa haluaa katsoa. Seuraavassa katsaus alan tämän vuoden parhaimistoon. Tai pahimistoon:

BARBARA FARTLAND: SYDÄNTEN JÄTTILÄISET ELI TUTKIELMA DINOSAURUSTEN ELÄMÄSTÄ MYÖHÄISLIITUKAUDELLA

barba
Barbara Fartland, joka tunnetaan parhaiten viihteellisistä rakkausromaaneistaan on tarttunut rohkeasti uuteen aiheeseen, joka käsittelee dinosaurusten elämää Mesotsoonisella maailmankaudella, tarkemmin sanottuna myöhäisellä liitukaudella noin 65 miljoonaa vuotta sitten. Tutulla lennokkaalla tyylillään Barbara Fartland käy läpi dinosaurusten evoluutiollisen historian, tekee selkoa liitukauden ilmasto-olosuhteista ja tarkastelee liitukauden lopulla tapahtuneen dinosaurusten joukkosukupuuton syy-seuraussuhteita. Kaiken tämän rinnalla kulkee hellyttävä tarina dinosaurusperheestä, isä dinosaurus Rexistä, äiti dinosaurus Diinasta ja  murrosikäisistä lapsista tytärsaurus Bambista ja poikasaurus Jambista. Dinosaurusperheen tarina kulminoituu tyttären Bambin kiellettyyn rakkauteen tummaan ja komeaan etelänmaalaiseen Brontosaurus-gigoloon. Koska perheen pää - jota lapset kutsuvat Tyranni Rexiksi - on tarkka jälkeläistensä menemisistä, aiheuttaa teini Bambin ihastuminen etelän raikulisaurukseen monenlaista draamaa perheen sisällä. Tästä näytteenä ote Bambi-tyttären pitämästä päiväkirjasta:
"Rakas Päiväkirja. Tänään Luigi, siis se ihanan sikamagee naapurin Brontosaurus vei mut tsiigaa käpypalmuja. Ja yhen mammuttipetäjän takana se alko sitt lääppii ja pussailee. Mä sanoin ett faija voi rynnätä paikalle ihan minä hetkenä hyvänsä, mutt Luigi hoki vaan: Bronto!Bronto!"

Barbara Fartland on todistanut kuinka paljon voi saada irti joistain iänikuisista pölyttyneistä fossiililuista jos omaa Fartlandin kaltaista mielikuvitusta ja kertojan lahjoja. Barbara Fartlandin kirjan myötä Mesotsooninen maailmankausi avautuu lukijalle aivan ennennäkemättömällä tavalla.

kakko
- Kirjan mukaan tehty hitti TV-sarja. Katsottavissa joka arkipäivä TV Kakkosella klo 17:00.

Tavalliset lukijat kertovat:

"Barbara Fartland on uusi Paleontologian Primadonna"
Richard Owen, Richmond Park
 
"Parasta Fartlandia sitten Kuumaa Huumaa."
Mary Anning, Dorset

"Tunnustan. Ennen Barbara Fartlandia en tuntenut mesotsoonista aikakautta lainkaan."
Jayne Mansfield, Pennsylvania


TED BUTCHER: KOVA EVANKELIUMI ELI TOISENLAINEN NÄKEMYS UUDEN TESTAMENTIN AIKAAN
ted
Ted Butcher tunnetaan kirjoista, joissa nyrkit heiluu ja veri roiskuu. Ja niin roiskuu veri myös Ted Butcherin actionia ja raamatuntutkimusta yhdistävässä teoksessa kun Jeesusta ruoskitaan oikein olan takaa. Ja Butcherin evankeliumissa Pietari ei tyydy sivaltamaan vain yhdeltä roomalaiselta korvaa irti, vaan korvat lentelee kokonaiselta legioonalaisarmeijalta. Jeesuksella onkin täysi työ palautella korvia niiden oikeille omistajilleen. Ja kun Jeesus ajaa riivajahenget sikoihin seuraa siitä helvetinmoinen kalabaliikki. Ennenkuin Jeesus saa ajettua pillastuneet siat mereen, ehtivät riivaajasiat kylvää sellaista kauhua ihmisten keskuudessa, että sellaista on koettu vain Danten helvetissä ja Ted Butcherin aikaisemmassa tuotannossa. Ja kuten asiaan kuuluu, Butcherin Kovassa Evankeliumissa myös Jeesuksen misu Maria Magdaleena on kova mimmi, joka muistuttaa enemmän Lara Croftia kuin Pyhää Birgittaa. Enempää juonta paljastamatta seuraavassa lyhyt näyte evankeliumista Ted Butcherin mukaan:
"Tapahtui niinä päivinä että Jeesus pudotti kahdella napakalla judopotkulla ja muutamalla tarkkaan tähdätyllä karateiskulla kuusi legioonalaista kanveesiin.
- Holy Shit!, Pietari huudahti hämmästyneenä, sillä hän ei ollut ennen nähnyt tällaista ihmetekoa.
Mutta roomalaiset napisivat edelleen.
Jeesus hieroi nystyröitään ja tarkasteli roomalaissotilaita.
- No, kuka teistä lälläripojista uskaltaa heittää ensimmäisen kiven?
Roomalaiset katselivat toisiaan ja puikkivat sitten yksi toisensa jälkeen käpälämäkeen.
- Sinä olet totisesti kingi, Pietari totesi ja taputti Jeesusta olalle.
- Sinäpä sen sanoit, Jeesus vastasi ja heitti jonnekin yläilmojen suuntaan yläfemmat."
ruoska
Kirjan mukaan on tehty myös HÖBÖ Netplöts-TV-sarja:"Jesus Christ, Passion and Fury; Hard Boiled Testimony". Kohtaus kaudelta 8 episodi 24.

Butcher todistaa, että evankeliumin ilosanomaa voi levittää vähän ronskimmallakin tavalla. Eli turpaan ja Hallelujaa.

Tavalliset lukijat kertovat:

"Ted Butcher jatkaa siitä mihin Johanneksen ja Coppolan Ilmestyskirjat jäivät"
William Booth, Hadley Wood

"Ted Butcher on kognitiivista uskontotiedettä parhaimmillaan."
John Wayne, Los Angeles

"Paras kirja sitten Rambon"
Paavi Benedictus XIV

Kesäkirjat-sarja jatkuu ensi kuussa.

armaspotret
A.Paskiainen
Lukutoukka (Larva legere)

 Armaksen Plokiarkisto:
timmikuun ploki hulmukuun ploki maaniskuun ploki puhtikuun ploki dokukuun ploki klesakuun ploki rakakuun ploki ilokuun ploki shyyskuun ploki mokakuun ploki harraskuun ploki joulukuun ploki


h albumit
HEMMO P
ALBUMIT

punakirja
PUNAINEN
KIRJA

ploki
PASKIAISEN
PLOKI

juttu
PASKIAISEN
JUTTULOORA

räyhä
ALIK.
RÄYHÄLÄ

touho
ARMAS-SEDÄN
TOUHUTARHA

muut
MUUT
MUUThemmopaskiainen AVE