hpotsa
touhuotsake
hulmukuun ploki
timmikuun ploki hulmukuun ploki maaniskuun ploki puhtikuun ploki dokukuun ploki klesakuun ploki rakakuun ploki ilokuun ploki shyyskuun ploki mokakuun ploki harraskuun ploki joulukuun ploki

- HULMUKUUN PLOKI: DIGISADUT 0.2 -

Näin sähköisten viestimien ja hypermedioiden aikaan vanhat sadut tuntuvat suoraan sanottuna aikansa eläneiltä ja plääsyiltä. Nyt on aika uusien satujen, joita kelpaa faxata, chäpätä ja wäpätä vielä vaikka ensi vuosituhannella:

DIGIKEISARIN UUDET AATTEET
ot
keisari
Erään valtakunnan keisari oli lopen kyllästynyt valtakuntansa elämään. Silloin keisarin neuvonantajat neuvoivat keisaria digitalisoimaan valtakuntansa. Neuvonantajat selittivät keisarille digitalisoinnin tarkoittavan digitaaliteknologian integrointia jokapäiväiseen elämään digitoimalla kuvia, ääntä, dokumentteja tai signaaleja biteiksi ja tavuiksi kuvaamaan asioita ja tietosisältöä. Vaikka keisari ei ymmärtänyt hölkäsen pöläystä neuvonantajiensa selityksestä, oli keisarin mielestä ajatus loistava ja valtakunta digitalisoitiin. Kaikki valtakunnan asukkaat olivat innoissaan. Paitsi yksi pikkupoika, joka totesi ettei mikään ollut sen kummempaa kuin ennenkään. No, pikkupoika todettiin digivammaiseksi ja hän eli elämänsä loppuun asti onnettomana ja yksinäisenä digisyrjäytyneenä.

PIENI DIGITULITIKKUTYTTÖ
ot
tulitikku
Pieni köyhä ja orpo tulitikkutyttö yritti myydä stokkan kellon alla tulitikkuja ohikulkijoille. Mutta ymmärettävistä syistä kauppa kävi huonosti. Silloin tulitikkutyttö keksi digitalisoida tulitikkunsa ja digitikuista tuli hittituote. Pieni digitulitikkutyttö ei elänyt loppuelämäänsä sen onnellisempana, mutta ihan vitun vitun paljon rikkaampana.

LUMIKKI JA SEITSEMÄN DIGIKÄÄPIÖTÄ
ot
lumikki
Eräänä päivänä Lumikki eksyi metsään ja löysi sieltä mökin, jossa asui seitsemän digikääpiötä. Digikääpiöt eivät olleet ikinä astuneet ulos mökistään ja kuluttivat päivät pitkät pelailemalla ja näpyttelemällä älypuhelimiaan. Lumikin mielestä se oli ihan sairaan siistiä!
Lumikki muutti mökkiin, eikä Lumikista ja seitsemästä digikääpiöstä ole sen koommin kuultu. Lukuun ottamatta tietenkään feissaria.

RUMA ANKANPOIKANEN
ot
ankka
Ruma ankanpoikanenkin surffaili netissä minkä ehti. Se käytti nimimerkkiä "Kaunis Punatulkku". Ja täydestä meni. Eikä kukaan saanut koskaan tietää, ettei se ollut sen paremmin ruma kuin ankanpoikanenkaan, Joten sen pituinen se.


armaspotret
Satu-Setä Armas
 Armaksen Plokiarkisto:
timmikuun ploki hulmukuun ploki maaniskuun ploki puhtikuun ploki dokukuun ploki klesakuun ploki rakakuun ploki ilokuun ploki shyyskuun ploki mokakuun ploki harraskuun ploki joulukuun ploki


h albumit
HEMMO P
ALBUMIT

punakirja
PUNAINEN
KIRJA

ploki
PASKIAISEN
PLOKI

juttu
PASKIAISEN
JUTTULOORA

räyhä
ALIK.
RÄYHÄLÄ

touho
ARMAS-SEDÄN
TOUHUTARHA

muut
MUUT
MUUThemmopaskiainen AVE