hpotsa
touhuotsake
timmikuun ploki
timmikuun ploki hulmukuun ploki maaniskuun ploki puhtikuun ploki dokukuun ploki klesakuun ploki rakakuun ploki ilokuun ploki shyyskuun ploki mokakuun ploki harraskuun ploki joulukuun ploki

- TIMMIKUUN PLOKI: DIGISADUT 0.1 -

Näin sähköisten viestimien ja hypermedioiden aikaan vanhat sadut tuntuvat suoraan sanottuna aikansa eläneiltä ja plääsyiltä. Nyt on aika uusien satujen, joita kelpaa faxata, chäpätä ja wäpätä vielä vaikka ensi vuosituhannella:

sadut

HANNU JA KERTTU

Olipa kerran Hannu ja Kerttu, jotka näpyttelivät päivät pitkät tietokoneitaan. Heitä eivät kiinnostaneet piparkakkutalot, joten he eivät koskaan päätyneet pahan noidan syötäväksi tai joutuneet uuniin paistettaviksi. He elivät koko elämänsä tietokoneruutujen ääressä, ja sen pituinen se.
hanttu
BINOKAS

Olipa kerran muovinukke nimeltään Binokas. Binokkaalla nokka kasvoi, jos se valehteli. Mutta se ei koskaan valehdellut, sillä se pelasi päivät pitkät tietokonepelejä. Ja ainoa muutos, joka sille tapahtui, oli se, että sen aivot surkastuivat. No, toisaalta, olihan se parempi kuin joku nokan kasvaminen. Eikös vaan?
bimokas
PRINSESSA RUUSUNEN

Prinsessa Satu Ruusunen (010101A0101) nukkui tavanomaista satavuotisuntaan, kun paikalle sattumalta tupsahti prinssi Niko Petteri Keränen. Prinssi Keränen suuteli prinsessaa niin kuin häntä oli evästetty tekemään tällaisessa tilanteessa. Mutta mitä teki prinsessa Ruusunen herätessään? Käski prinssiä painumaan hiiteen. Sillä hänellähän oli jo ennestään vaikka kuinka monta prinssiä. Itse asiassa 6785 prinssiä. Nimittäin netissä. Ja mitäpä muuta hän olisi kaivannut. Nuori nainen! Hän eli elämänsä onnellisena loppuun asti ihan näinkin.
ruusunen
PENA-HILKKA JA SUSI

Äiti sanoi Pena-Hilkalle ( tulevaisuuden kaksineuvoinen ihminen ), että tämän pitäisi viedä DVD-romppuja isoäidille. Tämä kun oli aivan umpikyllästynyt viettäessään eläkepäiviään.
- Anna tänne, Pena-Hilkka sanoi ja datasiirsi romput tietokoneellaan suoraan isoäidin päätteelle. - Thats it! Pena-Hilkka totesi, eikä aikaakaan hommaan tuhrautunut kuin nanosekunti.
Entäs Iso Paha Susi? No, sillä meni entistä paremmin, sillä lopetettuaan ihmisten syönnin se siirtyi tietokonealalle. Nykyään sillä oli IT-alan firma, jonka liikevaihto pyöri miljardin euron tienoilla. Ei siinä enää joku mummojen syönti iskenyt!
penahilkka

Lisää satuja ensi kuun plokissa... 


armaspotret
Satu-Setä Armas

 Armaksen Plokiarkisto:
timmikuun ploki hulmukuun ploki maaniskuun ploki puhtikuun ploki dokukuun ploki klesakuun ploki rakakuun ploki ilokuun ploki shyyskuun ploki mokakuun ploki harraskuun ploki joulukuun ploki


h albumit
HEMMO P
ALBUMIT

punakirja
PUNAINEN
KIRJA

ploki
PASKIAISEN
PLOKI

juttu
PASKIAISEN
JUTTULOORA

räyhä
ALIK.
RÄYHÄLÄ

touho
ARMAS-SEDÄN
TOUHUTARHA

muut
MUUT
MUUThemmopaskiainen AVE